blog‎ > ‎

24 mei 2010

Geplaatst 22 jun 2012 03:40 door Miron Komarnicki
Het is prachtig weer. Al 4 dagen schijnt onafgebroken de zon, heel soms afgewisseld door een verdwaalde wolk. Amsterdam op zijn best. Alle parken veranderen in stadsstranden, waarbij je over de deels naakte lijven van de zonaanbidders van de ene kant van het park naar de andere kunt lopen.
 
's Ochtends om 8:30 schijnt de zon net over de daken op ons kleine achterbalkonnetje. Het is dan uitstekend toeven met een verse cappuccino in de rechterhand. Maar dan wel met een rietje. Nooit gedacht dat cappuccino uitstekend zou smaken gedronken door een rietje. In dit geval een dun rietje. Pils, bijvoorbeeld, smaakt veel beter met een dik rietje. Zo kun je dezelfde grote slokken nemen als dat je het blikje aan de mond zet. Bier smaakt immers niet als je eraan nipt.
 
Gisteren het campingleven geproefd in optima forma. Heerlijke klapfauteuils, een zonnescherm en voldoende consumpties, tezamen met een klein uitstapje naar het strand, maakten het een heerlijke dag. Veel kinderen, dus Zoran had het erg naar zijn zin. De laatste keer dat ik op een camping ben geweest is 33 jaar geleden. Er is nogal wat veranderd in die tijd. Veelkleurige kleine, minder kleine en grote tenten met hier en daar een caravan hebben plaatsgemaakt voor velden vol keurig in rijen geparkeerde campers en caravans met voor de meeste campinggasten het riante uitzicht op de zijkant van die van de buurman. In een hoekje op de camping zag het er nog uit zoals vroeger. Veel jonge mensen met kleine tentjes op kleine klapstoeltjes hun éénpansmaaltijd bij de laatste zonnewarmte genoegzaam verorberend.
 
En dan het slapen. Dit gaat niet meer zo lekker. Ik ben vaak erg benauwd en kan sinds enige weken alleen maar slapen op mijn rechterzijde. Helaas gaat inmiddels ook dit niet meer goed. Het duurt enige tijd om een goede houding te vinden. Nadat ik in bed ben gaan liggen krijg ik het meteen erg benauwd. Ik concentreer me dan op mijn ademhaling om deze rustig te krijgen. Dit is erg lastig omdat ik niet diep kan ademen. Vaak moet dan weer gaan zitten om op adem te komen. De afgelopen nachten heb ik deels half zittend op de bank in de woonkamer doorgebracht. Hopelijk kunnen we een list verzinnen zodat ik weer eens een volledige nachtrust krijg.

Comments