blog‎ > ‎

23 mrt. 2012 - Première

Geplaatst 23 jun 2012 10:15 door Miron Komarnicki
Het is af en ik was erbij. Een zware bevalling en de zwangerschap was ook niet zonder complicaties. De film is uniek, integer en intiem geworden. Hij pakt je beet en ontroerd zonder dramatisch te worden. 

Een film monteren is keuzes maken. Met de enorme hoeveel geschoten materiaal kun je verschillende verhalen vertellen, maar niet in 1 film. Julia heeft gekozen voor een poëtische ode aan het leven, vriendschap en de liefde. Een film over optimisme en synergie. 

We waren ietwat vertraagd en de zaal zat in het schemer te wachten. Er klonk een warm applaus toen ik naar de voorste rij werd geduwd. Geflankeerd door Herma en Zoran en achter mij mijn complete familie. Ook op de eerste rij zaten Huub en Marije van der Put. Hun aanwezigheid betekende erg veel voor mij. Vrijwel geheel verlamd en nog maar net een beetje bijgekomen van zijn boekpresentatie -The Mind is a Muscle- een maand eerder, is dit voor hem zonder twijfel een enorme onderneming geweest. Na afloop hebben de Amsterdamse ALS broeders elkaar diep in de ogen kunnen kijken en elkaars pijn kunnen voelen, delen. Nimmer heb ik de kracht van non verbale communicatie zo puur en zo intens ervaren als op dat moment.
Comments