blog‎ > ‎

23 juni 2010 - Centrum voor Thuis Beademing 1

Geplaatst 22 jun 2012 03:52 door Miron Komarnicki
Voor het eerst eens geen vertraging maar een afspraak die naar voren wordt gehaald.
Morgen word ik opgenomen in Groot Klimmendaal Afdeling voor Ademhalingsondersteuning (AvA) Heijenoordseweg 5, Arnhem.

Wat gaan ze hier doen?
Het beoordelen van de ademhaling en het definitief instellen op beademingsapparatuur gebeurt met behulp van bloedafname. Dit vindt grotendeels plaats gedurende de nacht, terwijl overdag ondersteunende handelingen worden uitgevoerd. Er wordt in de behandeling ruim aandacht geschonken aan scholing en instructie over alles wat behoort bij chronische thuisbeademing.
Over het algemeen bestaat de hoofdactiviteit van het behandelteam uit het observeren en beoordelen van de bestaande situatie van de patiënt, het toepassen van therapieën en het adviseren van behandelaars in de thuissituatie.
Gemiddeld is een patiënt circa 10 dagen onder de pannen. Je begrijpt dat dit voor mij een behoorlijk lange tijd is. Ik hoop dat ik ondanks het (waarschijnlijk) permanente infuus met het mooie weer van de komende week naar buiten kan. Ik neem mijn kleine laptopje mee voldoende contact houden met de buitenwereld. Daarnaast houd ik op mijn telefoon mijn Twitter bij. Op http://twitter.com/vvvvmiron  kun je mij volgen. Als je geen Twitter account hebt moet steeds opnieuw inloggen. Diegenen die wel een Twitter account hebben weten uiteraard wat ze moeten doen.
 
Ik zie het maar gewoon als een korte vakantie in eigen land. Of beter... een snorkelvakantie, maar dan zonder water. In ieder geval ‘all inclusive’...
Comments