blog‎ > ‎

1 sep. 2011 - Marco

Geplaatst 23 jun. 2012 04:53 door Miron Komarnicki
Met wisselend succes hebben we de vorige keer op Texel een paar keer in het in de serre van het hotel gesitueerde (verpachte) restaurant gegeten. Wat toen meteen opviel was de sprekende gelijkenis van de ober met Marco Borsato. Dit kon geen toeval zijn. Naast hetzelfde kapsel en dagbaardje, leken zijn kleren rechtstreeks uit de garderobe van Marco te komen. Zelf de tongval was herkenbaar.

Uit gemakzucht samen met die dag aangekomen vrienden toch maar weer aangeschoven. 'Catch of the day gebakken schol' stond uitnodigend op het bord. Op de vraag wanneer deze gevangen was antwoordde 'Marco' op gewichtige toon: "allusj isj hier versj". Dus niet. De saladebar had een waarschuwing moeten zijn. De 'boeuf blonde' van Texel leek uit het vleesvak van de Lidl te komen en in de magnetron opgewarmd, de schol had geruime tijd in een lauwe pan gebivakkeerd en was glazig. De tong smaakte erg vissig en ontbeerde elke nuance en de poffertjes voor de jongens kwamen, hoe kan het ook anders, uit de magnetron. De in als krant bedrukte puntzakken in een chromen standaardje (armoedig) geserveerde patat -Belgische friet uit het diepvriesvak- waarin een tweetal plasticzakjes met 'frietsaus' verraden de afkomst van de chef die net zoveel verstand van koken bleek te hebben als de ober van zingen.
Comments