blog‎ > ‎

1 april 2011

Geplaatst 23 jun 2012 04:24 door Miron Komarnicki
Op 9 maart 2010 is Roland Jolink overleden aan de gevolgen van ALS. Hij heeft vanaf november 2007 een indrukwekkend blog bijgehouden waarvan met name een van de drie de laatste bijdragen mij erg heeft geraakt.SATURDAY, JANUARY 09, 2010
Een nieuw jaar, tja wat zal ik daar nu eens van zeggen? Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor allemaal. Een positief begin. Zo heb ik het altijd opgevat althans en ik hoop ook van harte dat het jullie brengt wat jullie er van hopen en/of dromen.
Voor mezelf vind ik het iets moeilijker dit jaar. Wat hoop/droom ik nog? Hoe gek het misschien ook klinkt, ik heb nog altijd dat kleine beetje hoop dat ik beter word. ik ben daar niet dagelijks mee bezig maar het is iets wat op de achtergrond wel altijd aanwezig is. En ik vraag me daarbij wel eens af wat dat is? Dat kleine beetje hoop, is dat geloof? Of herken je daar de echte ras optimist aan? Is het hopen tegen beter weten in of is het pure ontkenning, een overlevingsstrategie? Ik denk dat ik dit laatste wel meteen kan wegstrepen. Ik denk namelijk dat ik me bewust genoeg ben van mijn mijn situatie. Te bewust om met ontkenning bezig te zijn.
Hopen tegen beter weten in dan? Daarbij vraag ik mij (in filosofische zin) af wat 'beter weten' eigenlijk is? Weten wij als mensheid wel genoeg om met stelligheid te zeggen dat dit of dat gebeuren gaat? Mijn antwoord daarop is nee. Zeker weten doen wij niets en wonderen zijn de wereld nog niet uit!
Blijven de eerste twee over. Dat kleine beetje hoop vertegenwoordigt mijns inziens mijn optimisme dat ik nog altijd heb. Het komt voort uit de ras optimist die ik ben. Dat moet wel :-)) Een optimistische instelling geholpen ook door een positief geloof. Daarmee bedoel ik een geloof dat gebaseerd op liefde en vertrouwen ipv op hel en verdoemenis. Angst voor de dood is niet nodig en heb ik ook niet. Hooguit zorgen over wanneer die komt. Hoe ver moet ik nog aftakelen en kan ik dat aan? Maar je zorgen maken om dingen waar je geen controle over hebt is verspilde energie. Dat probeer ik dus zo min mogelijk te doen. Blijft over de hoop. Dat kleine beetje hoop en een grenzeloos vertrouwen.

Zo werkt het voor/bij mij. Ik gun iedereen zijn/haar eigen gedachten daarover en een heel goed nieuw jaar. Bedankt iedereen voor alle lieve wensen per kaarten of email.
Nog geen nieuws van de tweede broed maar wel een beetje Hollands glorie in de tuin. De tulpenbollen die Rick in september meebracht uit Amsterdam en die bij jullie nu onder een dik pak sneeuw liggen, steken hier nu de eerste groene puntjes boven de grond uit. Ander Hollands glorie in de tuin is mijn zus die van de zon geniet. :-))

Liefs,
Roland
xx
Comments